Glada nyheter!

Glada nyheter för barn och unga i Luleå!

Luleå kommun har beslutat att finansiera delar av vårt projekt ”En demokratisk fritid” som bland annat kommer att stärka barn och ungas möjlighet att påverka i sitt bostadsområde och i sin kommun. Det saknas mötesplatser för många barn och unga i åldern 6-18 år i Luleås bostadsområden. För att nå fler barn och öka jämlikheten och integrationen i Luleå vill vi i Unga Örnar skapa verksamhet i Luleås socioekonomiskt svagare områden.

Vårt projekt kommer fokusera på områdena Hertsön, Örnäset, Porsön, Björkskatan och Råneå där läxhjälp, mötesplatser och fritidsaktiviteter för alla barn 6-18 år kommer att startas med fokus på demokrati och inflytande. Projektet utgår från barnkonventionen och aktiviteterna kommer att bygga på deltagarnas önskemål och engagemang. Barnen och ungdomarna kommer i verksamheten att få de demokratiska verktyg de behöver för att kunna påverka i sitt närområde.
Projektets första steg kommer att vara att stötta barn som behöver hjälp för att klara skolan genom läxläsning för barn 6-13 år i samverkan med lokala skolor.

Med Luleå kommuns stöd som huvudfinansiär tillsammans med Heimstaden, HSB Norr, Lulebo och Rikshem kommer vi kunna förverkliga ett viktigt projekt för barns och ungas fritid i Luleå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s